ARISTARXOS ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ αρίσταρχος

Ένα λεπτό στο κάγκελο / Πόνος Ωδή.


ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ

Βίος αληλεσμένος και μάζα μεμαγμένη.

Πέρασε η 21η Δεκεμβρίου, ημέρα επι το Αμερικανικότερον σαν Doomsday, Αρμαγεδδών, του πλανήτη Χ, του πλανήτη Νουμπίρου, των Μάγια του τέλους του κόσμου. Και δεν έγινε τίποτε. Ο κόσμος συνεχίζει να ζει και να υπάρχει. Και μάλλον θα συνεχίσει να υπάρχει για εκατομμύρια χρόνια αν όχι δις.

Ξέρετε όμως καμιά χώρα που να υπέστη την σφοδρή επίθεση πλανητών και ζει καταστάσεις Αρμαγεγγώνα επειδή της πρόδωσαν το στίγμα κάποιοι εξωγήινοι PAPAOY. Θα συνεχίσει να υπάρχει; Μια χώρα σαν κι αυτή που υπάρχει εδώ και δέκα χιλιάδες χρόνια από τότε, της εποχής των Θεών. Μια χώρα που κάποιοι συγκεκριμένοι δακτυλοδεικτούμενοι, κοινό μυστικό όλων των Ελλήνων, προσπάθησαν να την διαλύσουν. Τι γίνεται τώρα μ’ αυτούς; Αν το παιδί σου κάνει το σπίτι μπάχαλο το αφήνεις ατιμώρητο; Αν κάποια από τα παιδιά σου σε κατεξευτελίζουν τι τα κάνεις; Τα επιβραβεύεις στέλνοντάς τα να σε διδάσκουν στα Harvard του κόσμου; Ξέρετε μια τέτοια χώρα;

Ξέρω μια, μα δεν την λένε Ουτοπία. Είναι η χώρα με τους μεγαλύτερους σοφούς του κόσμου. Με τους μεγαλύτερους ήρωες του κόσμου. Είναι η πεμπτουσία της ανθρώπινης υπόστασης. Είναι η χώρα που γέννησε τους Θεούς και που δίδαξε στους κατοίκους της την γλώσσα τους για να μιλούν μαζί τους. Είναι η χώρα που σε τραβάει ο Αίολος από τον φλόκο για να σε τριγυρνάει στα δαντελένια της ακρογιάλια πάνω στα κύματα παρέα με γοργόνες αδερφές ψυχές για μεγάλους στρατηλάτες γεννήτορες απαράμιλλων θρύλων και κατακτήσεων. Είναι η χώρα της φαντασίας των Παναθήναιων των Καμβυρίων και των μυστηρίων της Ελευσίνας, της Παλλάδας Αθηνάς και της τρέλας του ξεπετάγματος των φτερών του Ικάρου πάνω από δαιδάλους και μαιάνδρους πάνω από πεύκα και ελιές πάνω από τα γεννήματα του Ηφαίστου, νησιά τα λένε. Είναι η χώρα της ανυπέρβλητης Μακεδονικής φάλαγγας του χρυσοποίκιλτου θρόνου του Δία στην ψιλή κορυφή του πατέρα των βουνών. Είναι η μούσα απ’ άκρη σ’ άκρη του Μεγάλου Πίνδαρου και του Θεϊκού Ομήρου, η χώρα του Ηράκλειου θρύλου του παραμυθένιου της Αργούς ταξίδι και της Ιθάκης η τρελή επιστροφή. Είναι η χώρα πάνω από της Παρνασίδος τα ιερά και της Δωδώνης τα πλατάνια. Είναι η χώρα που γέννησε την Αφροδίτη της ομορφιάς, την Απολλώνια τελειότητα και τον ανέμελο της Σεμέλης γιό. Είναι η ασύληπτη δημιουργηκότητα της ιστορίας του κόσμου συμπεπυκνωμένη μέσα σε 131.957τχ βράχων στις 33-41 μοίρες βόρειο πλάτος και 18-28 μοίρες ανατολικό μήκος. Είναι η χώρα με δικό της ιχώρ και DNA. Είναι το μνημείο της ανθρωπότητας σε μια συνέχεια χωρίς τέλος. Είναι το ιερό βήμα του Θεού.

Και θάταν μια Ουτοπία αν δεν ήταν αληθινή!

Και θάταν μια οπτασία αν δεν ήταν απτή!

Και χωρίς τους εφιάλτες θάταν ιδανική!

Είναι η χώρα μου. Είναι η χώρα μας.

Είναι η χώρα του κόσμου.

Είναι η Ελλάδα μας.   

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ

Follow Αιεν Αριστεύειν στο Twitter: https://twitter.com/aienaristeuein

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s